-
خانه
-
بایگانی نوشتهها
بایگانی نوشتهها
ایران در میان ۱۷۹ کشور تولید کننده فرآورده های ارگانیک در جهان، جایگاه ۴۲ را نصیب خود کرده است. خوشبختانه کشور ما بزرگترین منابع طبیعی جهان را دارا می باشد و توانایی این را دارد که در آینده ای نه چندان دور سودآوری از کشاورزی ارگانیک را به صورت قابل توجهی افزایش دهد.آیا با خود فکر کرده اید که چرا برخی کشورهای جهان به سرعت به سمت تغییر الگوی مصرف و استفاده از فرآورده های ارگانیک روی می آورند؟! جواب این است که آنها پی برده اند این نوع کشاورزی یک سیستم تولید پایدار به شمار می رود و همواره بر سه اصل سلامت خاک، انسان و اکوسیستم تأکید ویژه دارد.
محصولات ارگانیک با گردش مالی ۱۰۰ میلیارد دلاری به عنوان پرطرفدارترین محصولات کشاورزی در سراسر جهان شناخته می شوند. به علت داشتن خواص بی نظیر، در حال حاضر حدود ۱۷۹ کشور جهان به تولید این محصولات می پردازند که سطح زیر کشت آنها به ۶۰ میلیون هکتار و تعداد کشاورزان آن به ۲ میلیون ۷۰۰ هزار نفر در جهان می رسد.
اصولا تجارت بین الملل در حوزه محصولات غذایی و کشاورزی یکی از حساس ترین موضوعات در روابط تجاری کشورها است.حساسیت این موضوع با توجه به مقوله ایمنی غذایی دوچندان می شود و باعث به وجود آمدن استانداردهای صادرات محصولات کشاورزی در سطح جهان شده است.
تولید صادرات محور محصولات کشاورزییکی از چالش های اساسی در بخش کشاورزی این است که اساسا تولید محصولات کشاورزی در کشور ما صادرات محور و بر اساس تکمیل زنجیره تولید نیست.در شرایطی که تولید محصولات کشاورزی تجاری نبوده و همچنان معیشت محور باشد، طبیعتا کشاورز ما به نیت صادرات، تولید نمی کند و استانداردی نیز رعایت نمی شود.طبیعی است که صادرات این محصولات هم با مشکل مواجه و هدررفت آن بالا باشد و به دنبال آن روز به روز از تعداد اقلام صادراتی کاسته شود.